Geen Eynder Winter Festijn in 2017 [17/01/2017]

Geen Eynder Winter Festijn in 2017

Na een fantastische achtste editie van het Eynder Winter Festijn in 2016 is dit met pijn in het hart besloten. De afgelopen jaren zetten een aantal vrijwilligers uit de commissie Eynder Winter Festijn een stapje terug. Het blijkt erg lastig om voldoende nieuwe mensen te vinden die (mede) de kar trekken voor de organisatie en coördinatie van het Eynder Winter Festijn. Daarnaast is de totale organisatie enorm veel werk dat ook veel van de vrijwilligers van Eynderhoof vraagt.

Met een enorm gevoel van trots blijven de herinneringen aan dit unieke bijzondere en sfeervolle kerstevenement dat gedurende acht jaar op 26 en 27 december heeft plaatsgevonden. Op zijn hoogtepunt bezochten maar liefst 8.500 mensen gedurende deze dagen het openluchtmuseum Eynderhoof in Nederweert-Eind.

Heel veel dank aan alle betrokkenen van vrijwilliger van Eynderhoof en/of het Eynder Winter Festijn, figurant, muzikant, koorlid tot artiest! De meesten van deze mensen hebben zich al deze jaren belangeloos ingezet om ook in de winterperiode in een geweldige sfeer een visitekaartje van Eynderhoof af te geven. Uiteraard ook veel dank aan de vaak trouwe bezoekers!

Of dit een pauze of het definitieve einde van het Eynder Winter Festijn betekent, zal in de toekomst blijken wanneer er zich wel of geen nieuwe kartrekkers aanmelden. “We eindigen nu op een hoogtepunt en gaan in 2017 gewoon kerst vieren met ons gezin en verdere familie”, aldus één van de leden van de commissie Eynder Winter Festijn.

[ Naar overzicht ]