Dankwoord aan alle vrijwilligers [30/12/2015]

Beste vrijwilliger,

De 7e editie van het Eynder Winter Festijn zit erop. Of was het een lente Festijn? Hebben we dit te danken aan de vele kaarsjes, welke gebrand hebben in het kapelletje op ons eigen terrein? Of is er iemand naar de zusters in de Maasstraat geweest? De weergoden waren ons zeer goed gezind.

Maar ieder heeft weer zijn eigen kloffie aan en de rust is weer teruggekeerd. De klanken van zang en muziek zijn gedoofd en artiesten en figuranten zijn weer uit hun rol. Het vee staat weer op stal. Ieder staat weer met beide benen in de werkelijkheid. En er wordt weer opgeruimd.

Mensen, wat een geslaagd evenement. Een van onze beste, zo niet de beste editie in ons bestaan. Er was zelfs Love in the air. Het klopte helemaal. De indeling was perfect. Van ridders tot kleine mensjes, van Kerstman tot vrouwen van lichte zeden, van lakei tot verhalenverteller, van Sneeuwwitje tot Ravenna, van poppenspeler tot Zirkusartiest, van heks tot faun, van zwerfkinderen tot Scrooge, van tredmolen tot de levende kerststal, ze waren er allemaal en nog veel meer!

Nooit was het zo druk binnen de muren (heggen) van Eynderhoof. Maar er ging veel vooraf aan dit gebeuren. Veel dank aan heel veel mensen. De bedenkers van dit alles. De PR, welke weer voortreffelijk gewerkt heeft. Diegenen, welke zorgden voor het maken en passen van de kostuums. De versiergroep en de tuingroep.  Heel veel groen, lampjes, dennen, stof, ballen, versiering, berkentakjes etc. ging door hun handen. De mensen van licht en geluid. Waar zouden we zijn zonder hen? De timmerlieden met spijkers, latjes en planken. Onmisbaar. 

De sjouwers, het opzetten en inrichten van tenten, schuren en gebouwen, wat een klus! De mensen die telkens met hun auto de weg opgingen om spullen op te halen, vele kilometers. Hoeveel kerstdennen en kerstlichtjes er waren, u mag het zeggen.

Het indelen van figuranten, artiesten, muziek en bezetting catering. Chapeau. De mensen op de loader en verreiker, en de vrijwilligers die gezorgd hebben voor een begaanbaar terrein. Iedereen, welke al vanaf medio november in de weer was, bedankt.

En dan het Festijn. De figuranten, de artiesten, de muzikanten, de mensen die gebakken en gebraden hebben. Voor spijs en drank gezorgd hebben, de verkeersregelaars, het winkeltje, de kassa's en controleurs bij de poort. Licht en geluid. De uitgifte van de kleding, de schmink, de bakkers met hun stokers. Begeleiden van de zwerfkinderen.  Het verzorgen van de vuurkorven. Evenals het verzorgen van de geldstroom. Onze eigen mensen, die hun ambacht beoefenden. Vele, vele mensen hebben bijgedragen aan dit geslaagd evenement. Evenals de bezoekers.

U was geweldig. Daarvoor onze oprechte dank. Danke, danke, danke.

Met Eynderhoof groetjes,
De organisatie.

[ Naar overzicht ]