Fotografeer voorwaarden


Veel bezoekers van onze evenementen doen erg hun best om zich zo mooi en speciaal mogelijk te kleden. De meeste bezoekers vinden het dan ook erg leuk als fotografen dit werk belonen door er een mooi plaatje van te schieten. Er zijn echter wel een aantal regels, om ervoor te zorgen dat zowel het model als de fotograaf achteraf niet voor verrassingen komen te staan:

 • Het staat iedereen vrij om foto’s te maken op de Eynder Winter Festijn, ook als er gebruik wordt gemaakt van professionele aparatuur.
 • Bij het maken van een foto is het wel zo netjes als het model om toestemming wordt gevraagd.
 • De fotograaf heeft het recht om de gemaakte foto zonder uitdrukkelijke toestemming te publiceren, zolang er geen redelijk belang van het model of van Eynder Winter Festijn wordt geschaad.
 • We waarderen het als het model gratis een digitale versie van de foto kan opvragen voor eigen non-commercieel gebruik. Als deze foto met vrienden of familie wordt gedeeld (bijvoorbeeld via Facebook), dan is het wel zo vriendelijk om hierbij de naam van de fotograaf te vermelden.
 • Links naar webgaleries en andere foto-websites zijn erg welkom en zullen met naamsvermelding worden gepubliceerd op onze eigen website. Op deze manier kunnen alle bezoekers nog lang nagenieten van het festival en alle mooie foto’s die er zijn gemaakt!
 • Het is een fotograaf echter niet toegestaan:
  • Foto’s voor, tijdens of na het evenement tegen betaling aan te bieden, in welke vorm of aan wie dan ook. *  
  • Kaartjes uit te delen die verwijzen naar een website met betaal-functie. **
  • Foto’s te uploaden naar een website met betaal-functie. **

De bovenstaande regels gelden ook voor eventuele video- en geluidsopnamen. Van deze regels kan alleen worden afgeweken bij vooraf verkregen schriftelijke toestemming van de organisatie.

Op het Eynder Winter Festijn kunnen opnamen gemaakt worden. Eynder Winter Festijn behoudt zich het recht voor om alle foto’s die op haar evenementen worden gemaakt zonder naamsvermelding te gebruiken voor promotionele doeleinden. Hiervoor zal in geen geval een vergoeding worden uitgekeerd aan de houder van het auteurs- en/of portretrecht.

* Fotografen mogen zonder tussenkomst van Eynder Winter Festijn hun materiaal aanbieden bij pers- en nieuwsbureaus die tegen betaling opnames overnemen.

** Hiermee wordt bedoeld: een functie waarmee een website-bezoeker tegen betaling een foto kan opvragen. Hierbij maakt het niet uit of de foto digitaal of als afdruk kan worden opgevraagd.