Algemene informatie


Op 26 en 27 december vindt in 2016 voor de achtste keer het Eynder Winter Festijn in openluchtmuseum Eynderhoof in Nederweert-Eind plaats. Eynderhoof is dan omgetoverd tot een Dickensdorp, het EynderRyck en het Kerstverhaal. Kom de unieke sfeer beleven op maandag of dinsdag tussen 15.00 uur en 19.00 uur. Omstreeks 19.00 uur vindt een afsluitende parade plaats. 

Dickens
Van notabelen tot poppenspeler, van de Kerstman tot Scrooge, van verhalenverteller tot een nostalgische ‘Zirkus’-act en van oude ambachten tot een vuurshow met ludieke cocktailbar. U kunt het allemaal in Dickenssfeer bewonderen. Dit alles in sfeervolle gebouwen met kerstversieringen, lichtjes en vuurkorven langs de paden van het openluchtmuseum. 

EynderRyck
Poortwachters, ridders en raven, een faun (half mens half geit) u ziet ze allemaal in het donkere mysterieuze fantasiebos EynderRyck. Ontmoet ook personages in de stijl van Snow White and the huntsman zoals Ravenna de stiefmoeder, de jager, de dwergen en natuurlijk Sneeuwwitje zelf. In Middeleeuwse en Keltische sferen bij de ridders en boogschutters tonen marktkooplui hun waar. Kinderen kunnen ringsteken in de houten paardenmolen en boogschieten. 

Kerstverhaal
Beleef het Kerstverhaal. De Drie Koningen met kameel staan klaar voor de foto. Voor het hoogtepunt uit het Kerstverhaal neemt u natuurlijk een kijkje bij de levende kerststal met Maria, Jozef en kindje Jezus.

Koren en muzikanten luisteren dit alles met kerstliederen en sfeervolle blaasmuziek op. Vergeet niet om van een wafel met glühwein of een andere lekkernij te smullen.

Komt u ook genieten van bijzondere sfeer, gezelligheid en allerlei lekkers tijdens het Eynder Winter Festijn op maandag 26 of dinsdag 27 december tussen 15.00 en 19.00 uur? Omstreeks 19.00 uur is de afsluitende parade.

Aanvangstijden
Maandag 26 december 2016: 15.00 - 19.00 uur
Dinsdag 27 december 2016: 15.00 - 19.00 uur
Omstreeks 19.00 uur is er een afsluitende parade.

Prijzen
Entreeprijs: € 7,50
Kinderen van 4 tot 12 jaar: € 3,00
Kinderen t/m 3 jaar: gratis

Bezoekersinformatie
Eynder Winter Festijn
Openluchtmuseum Eynderhoof
Milderspaat 1
6034 PL Nederweert-Eind