Algemene informatie


Hier vindt u algemene informatie over datum, waar, openingstijden en wat u kunt zien en doen op EWF.

Kerstman, levende kerststal, Dickens, ridders, koren en muzikanten komt dat zien!

Op 26 en 27 december vindt in 2016 voor de achtste keer het Eynder Winter Festijn in openluchtmuseum Eynderhoof in Nederweert-Eind plaats. Eynderhoof is dan omgetoverd tot een Dickensdorp, het EynderRyck en het Kerstverhaal. Kom je ook de unieke sfeer beleven op maandag of dinsdag tussen 15.00 uur en 19.00 uur? Rond 19.00 uur sluiten we af met een spetterende parade. 

Dickens
Scrooge, de Kerstman en -vrouw met elfjes, de notabelen, zwerfkinderen, de dames van lichte zeden, de cocktailbar van de vuurspuwers en het ‘Nostalgische Zirkus’. Ze zijn er weer allemaal bij in het Dickens straatbeeld met sfeervolle gebouwen met kerstversieringen, lichtjes en vuurkorven langs de paden van het openluchtmuseum. 

Nieuw
Nieuw dit jaar is een speciaal gedeelte voor een paar zogenaamde ‘waswijven’. Zij demonstreren het wassen in tobbes met wasborden en wrangel. Nieuw dit jaar is ook het schimmenspel in ons poppentheater. We nemen de bezoekers ook mee terug in de tijd in een schooltje. Er is een juf die bijvoorbeeld samen met de kinderen in een rij van het jeugdhonk naar het schooltje loopt. Daar kunnen de kinderen hinkelen en andere oudhollandse schoolpleinspellen spelen, liedjes zingen, schrijven (Aap, Noot, Mies), lezen, maar ook kattenkwaad uithalen zoals propjes schieten. 

EynderRyck
Dwaal door het magische EynderRyck nadat je de poortwachters bent gepasseerd. In het EynderRyck vind je de Keltische en Middeleeuwse sfeer in de tenten en marktkramen met allerlei toepasselijke koopwaar. Van zilversmeden op ambachtelijke wijze tot middeleeuws koken van zwaardgevechten tot boogschieten. Je kunt het weer allemaal ervaren in EynderRyck. Net als ridders te paard en Conan de beul met lijfstraffen die in deze tijd iedereen slapeloze nachten bezorgd. Een middeleeuwse vuurspuwende nar, vele ridders en natuurlijk Sneeuwwitje met haar dwergen in het kleine huisje en Ravenna de stiefmoeder; je komt ze weer tegen! Vanwege het grote succes in 2015 kunnen kinderen ook dit jaar weer een ritje maken met de nostalgische paardentredmolen ‘Lancelot’. Nieuw dit jaar is het katapultspel waar kinderen met een middeleeuwse katapult op ridders in een kasteel kunnen schieten.

Kerstverhaal
Beleef het Kerstverhaal. De Drie Koningen met kameel staan klaar voor de foto. Voor het hoogtepunt uit het Kerstverhaal neemt u natuurlijk een kijkje bij de levende kerststal met Maria, Jozef en kindje Jezus. Ook allerlei andere bijpassende (levende) dieren en herders vind je in het Bijbelse deel van dit festijn. 

De  kerstliederen en -muziek van de vele koren en muzikanten klinken weer op de achtergrond. Voor allerlei lekkers, warme en koude dranken wordt ook weer volop gezorgd. Dus vergeet niet om van een wafel met glühwein of een andere lekkernij te smullen.

Kortom je wordt als bezoeker onder gedompeld in de gezellige, unieke en bijzondere sfeer van het Eynder Winter Festijn waar tegen een prachtige kerstdecor van Eynderhoof oude gebruiken herleven. Je komt toch ook op maandag 26 of dinsdag 27 december tussen 15.00 en 19.00 uur? Omstreeks 19.00 uur is de afsluitende parade.

Aanvangstijden
Maandag 26 december 2016: 15.00 - 19.00 uur
Dinsdag 27 december 2016: 15.00 - 19.00 uur
Omstreeks 19.00 uur is er een afsluitende parade.

Prijzen
Entreeprijs: € 7,50
Kinderen van 4 tot 12 jaar: € 3,00
Kinderen t/m 3 jaar: gratis

Bezoekersinformatie
Eynder Winter Festijn
Openluchtmuseum Eynderhoof
Milderspaat 1
6034 PL Nederweert-Eind